MENCARI JUS DURIAN BELANDA?

KEBAIKAN JUS DURIAN BELANDA?

KHASIAT JUS DURIAN BELANDA?

Durian Belanda atau lebih dikenali sebagai Annona Muricata mempunyai kandungan glukos dan fruktosanya yang tinggi. Ianya juga menyumbang sebanyak 18.9 hingga 93.6 peratus rasa manis dan berkrim serta selain mempunyai kebaikan vitamin C. Khasiat buah durian belanda boleh diperoleh dengan dimakan segar ataupun dibuat jus. Pun begitu, sebaiknya buah tersebut tidak di masak terlalu lama supaya kandungan nutrisi dapat dikekalkan pada tahap optimum.

Daripada beberapa penyelidikan sebelum ini, setiap bahagian durian belanda didapati mempunyai kelebihan tersendiri. Daun durian belanda dapat membantu sakit kerongkong manakala akarnya dipercayai boleh membantu mengurangkan gejala kencing manis. Minyak yang terhasil daripada daun buahnya yang masih muda sekiranya dicampurkan dengan minyak zaitun dapat digunakan untuk mengatasi masalah sakit sendi dan sengal-sengal badan.

Kulit pokok durian belanda dipercayai dapat membantu pesakit jantung, masalah batuk dan mungkin mengembalikan kesuburan pasangan yang sukar mendapatkan zuriat. Selain itu, jus yang dihasilkan daripada buah durian belanda boleh diminum untuk membantu meredakan demam, membunuh cacing (masalah kanak-kanak) dan sebagai ubat cirit-birit.

Jus Graveen - Khasiat Durian Belanda Sebenar

Jus Graveen adalah salah satu produk hasil daripada formulasi khasiat durian belanda. Ianya telah diuji secara klinikal dan lulus ujian makmal untuk mengekalkan kesihatan ke arah yang lebih baik. Jus Graven juga di perkaya dengan beberapa ramuan lain bagi memperkuatkan khasiatnya, memberikan ianya berberbeza dengan yang lain antaranya ialah bidara, guarana, manggis, madu asli, buah tinn, zaitun, kurma, halia dan goji.

Antara khasiat Jus Durian Belanda Graveen adalah :

–> Merendahkan risiko obesiti dan kolesterol

–> Melancarkan sistem penghadaman dan gastrik

–> Membantu mengekalkan tenaga tambahan

–> Mengurangkan risiko kencing manis dan darah tinggi.

–> Memberi proses tidur yang berkualiti

–> Membantu mencegah buasir

–> Mengurangkan risiko fibroid/tiroid/cyst

–> Bermanfaat untuk pengjagaan kesihatan dalaman.

Apa Kata Mereka?

Cara amalkannya cukup mudah iaitu hanya 2 sudu pagi dan 2 sudu malam. Ianya membantu menjadikan fungsi dalam tubuh badan anda kembali mendapat manfaat sumber keperluan vitamin dan mineral. Tubuh juga memerlukan ‘baja’ untuk terus sihat dalam melaksanakan aktiviti harian dan baja terbaik adalah durian belanda yang mempunyai sifat anti oksidan yang tinggi.

Khasiat yang terdapat dalam Jus Durian Belanda Graveen telah ramai membantu mereka memperbaiki kesihatan ke arah lebih baik. Jus Durian Belanda Graveen bukanlah sejenis ubat tetapi ramuan dan formulasinya telah menjadi alternatif kepada ikhtiar sebagai penawar sesuatu penyakit.

Apa Kata Mereka?

Ya, Saya Berminat !

Bagi kawasan Semenanjung Kami Menyediakan Perkhidmatan COD. Dapat Barang Baru Bayar !

011 3508 3799

011 3508 3799

011 3508 3799